Shoenhoring RS-232 in een minitelterminal

0 Comments

In de vroege jaren 80 werden miljoenen terminals uitgedeeld aan Franse telefonische abonnees. Bijna 9 miljoen van deze Minitel Dumb-terminals waren in gebruik in een keer, evenals die mate van alomtegenwoordigheid, we zijn geschokt, we hebben nog nooit van hen gehoord. Deze dozen waren normaal gesproken gekoppeld aan de buitenwereld met hun interieur 1200bps-modem, maar [O. BLT] kwam met deze ontwikkeling (Google Equate Link), zodat hij kan linken naar een regionale maker met een RS-232-poort.

Na het opgraven van de pinout voor de DIN-8-poort van Minitel, [O. BLT] creëerde een beetje bord rond een MAX232-chip opgehaald van een oud moederbord. Van het programma was er een vereiste om de terminal te laten doen om iets te doen, dus [O. BLT] Gebruikt de Minitel als een scherm en op afstand beheren voor Winamp. Het werk was succesvol, maar niet buitengewoon voordelig – om 1200 bps is de verfrissen erg, extreem traag.

Amerikaanse bezoekers kunnen in gedachten houden met het Minitel-netwerk met hun Apple] [S evenals C64S met communitylink, maar deze service werd uit de markt verdreven door de Giants of Pre-Web-inbel, Prodigy en CompuServe. In elk geval, na het zien van de azerty en alfabetische toetsenbordontwerpen van deze oude dozen, biedt ons een gevoel van nostalgie voor een tijd voordat het zorgt voor computers gestandaardiseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *