Prusacontrol: de slicer van de beginner

0 Comments

Er zijn twee hoofdtoepassingen voor het beheren van 3D-prenten en G-CODE-generatie. Cura is een fantastische applicatie die veel ontwikkeling van de zware hitters in de industrie ziet. In eerste instantie ontwikkeld door Ultimaker, heeft Lulzbot hun eigen editie van Cura, het zijn de standaardsoftware die is verpakt met duizenden verschillende printers. Slic3R heeft ook veel ontwikkeling gezien in de loop van de jaren en enkele interessante hacks. Wilt u niet-vlakke oppervlakken afdrukken? Slic3r kan dat doen. Slic3r en Cura zijn twee kanten van het CAM-deel van de 3D-printmunt, hoewel Cura beslist de mooiere kant is.

De mogelijkheid om de extensibiliteit van Slic3R te combineren met de gebruikersinterface van Cura is al een tijdje op onze wensenlijst. Het is eindelijk tijd. [Josef Prusa] heeft Prusacontrol uitgebracht, een 3D-drukcam-optie die het beste van Slic3R combineert tot een fantastisch, geweldig uitziende pakket. Wat zijn de voordelen? Hoe is het? Bekijk dat hieronder.

De release van Prusacontrol volgt slechts een paar maanden na de release van Slic3r Prusa-editie. De grootste verandering in deze tak van de Slic3r-stamboom is de toevoeging van variabele laagdikte snijden. Kortom, variabele lagen slicing zorgt voor zeer, zeer hoge resolutie afdrukken die alleen een hoge resolutie zijn waar u veel detail wilt.

De dikte van de variabele laag in de Prusa-editie van Slic3r is fantastisch. We hebben een van de eerste releases bekeken en het doet precies wat het zegt op het blik. In deze scheur bedrukte ik een Pokemon die wanhopig de hoogte van een lage laag op de bovenkant van zijn hoofd nodig had. Met behulp van de standaard Slicer-instellingen voor een afdruk met een hoge resolutie, kreeg ik in vijf uur een gedrukte Pokemon. Met behulp van instellingen met lage resolutie heb ik in één uur een Pokemon. Met de instellingen van de variabele laaghoogte, kreeg ik een fantastisch uitziende print in iets meer dan twee uur. Hoogte van variabele lagen is een van de killer-functies van 3D-printen. Het zorgt voor een hoge resolutie tijdens het vermijden van waanzinnige lange afdruktijden. Het feit dat het zo lang duurde voor zo’n geweldige functie om het in een van de standaard 3D-printersoftware-pakketten te maken, is raadselachtig.

Er is echter iets verrot in de staat Slic3r. Hoewel dit kan komen als een verrassing voor elke persoon die het gedurende een half decennium heeft gebruikt, is Slic3R niet gemakkelijk te gebruiken. Het is verwarrend, befuddling en lelijk. Niemand zou ooit de GUI van een open source-programma beschuldigen van er goed uitzien, maar Slic3R is behoorlijk slecht.

Er zijn exact twee aanbevolen, gratis applicaties die worden gebruikt om STLS voor te bereiden voor 3D-printers: Slic3r en Cura (repetier en replicatorg zijn SO 2012 en vereenvoudigen 4D-kosten geld). Nieuwkomers krijgen 3D-printers door de containerbelasting en makers hebben een applicatie nodig die gemakkelijk te gebruiken is. Cura is de standaardtoepassing die is verzonden met alle nieuwe printers. Het gebruiksgemak snijdt op de klantenservice, waardoor de consument lagere kosten mogelijk is. Daarom houdt Ultimaker ervan, daarom houdt Lulzbot het lief, en daarom is het de slicker die wordt aanbevolen door de populaire $ 200 Monoprice-printer.

Dus waarom Prusacontrol?

Ondanks de positie van [Prusa] als een van de toonaangevende makers van 3D-printers, is hij vanaf het begin een Slic3R-fan geweest. Slic3r is immers enigszins iets meer uitgebreider met capaciteiten voor modifier-mazen, vreemderinvulling en vreemde bedvormen. Gebruiksgemak Geeft echter een lagere ondersteuningskosten aan, dus de beste optie is een Cura Frontend met de Slic3r Backend. Dat is precies wat Prusacontrol is; Het neemt de snijmotor uit Slic3r Prusa-editie en “distileert de instellingen voor de gebruiker en leg onze kennis aan de backend om dezelfde resultaten te krijgen.”

Is het voor iedereen? Nee, als je de hackaday leest, ben je ongetwijfeld in het 99e percentiel menselijke ambitie, vermogen en vindingrijkheid. Als je klagen over een gedumpeerde Slic3r, is dit niet voor jou. Prusacontrol traint wielen, en dat is een goede zaak. We hebben geen nieuwkomers nodig om de hele tijd op hun gezicht te vallen.

Dus wat zit er in Prusacontrol

Gegeven dat introductie, wat kun je dan doen in Prusacontrol? Niet veel, en dat is per ontwerp.

De interface is precies wat u zou verwachten van een vereenvoudigde, cura-afgeleide snijmachine. Laat een STL op het Prusacontrol-venster vallen en het model verschijnt. U kunt printerinstellingen bewerken, zoals materiaal (verschillende merken PLA en ABS zijn inbegrepen, evenals enkele Taulman en E3D-filamenten), kwaliteit, infill en als ondersteuningen moeten worden gegenereerd of niet. Er is een tuimelschakelaar voor een rand, en naast positie, rotatie en schaalinstellingen, dat is het. Prusacontrol heeft de mooie instellingen niet.

De hoofdinterface voor Prusacontrol. Wat je ziet is wat je krijgt.

De kleurafdrukinterface. Na het genereren van G-code voor het model, stelt de kleurafdrukinterface de gebruiker in staat om afdrukken te pauzeren om filament te veranderen.

Er zijn een paar veel meer opties, beschikbaar in het menu Instellingen. Deze omvatten de UI-taal, het model van de printer, de spuitmondDiameter en een paar radioknoppen voor debug. Wilt u uw printer toevoegen aan die lijst? Je moet een paar JSON-bestanden bewerken. Heb je een ondernemende geest en heb je je Prusa I3 gewijzigd voor een groter warmtebed? U moet STL-bestanden bewerken die zijn opgeslagen in de diepten van uw Prusacontrol-directory.

Is Prusacontrol zeer beperkt? Ja, maar dat is het punt. Je kunt iemand een voorgemonteerde printer en een kopie van Prusacontrol geven en ze zullen in vijftien minuten afdrukken.

3D-printen is moeilijk. Dit kan als een verrassing komen voor elke persoon die een printer heeft gebruikt, gezien het feit dat we hotends uit nichrome draad maakten. Als 3D-printen een stuk meer groter zijn dan het al heeft, moeten de printers en een stuk nog belangrijker, de software gemakkelijk te gebruiken zijn. Als we geen 3D-printer willen om het 21e eeuwsequivalent van de klok op een videorecorder te worden, knippert 12:00, moet er een eenvoudig te gebruiken snijper zijn.

Prusacontrol is precies dat. Ja, het is beperkt, maar dat is het punt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *