Hackaday-prijsinvoer: een modulaire open-source AV-receiver

0 Comments

Hi-Fi is in decennia niet veel veranderd. Ok, we zullen toespreken dat dat iets is van een controversiële verklaring om in die natuurlijk je thuishalfi enorm in de loop van de jaren enorm is veranderd. Waar je eenmaal een draaitafel en een cassettedek had gehad, heb je waarschijnlijk nu een streaming mediaspeler en bijvoorbeeld een surround sound-processor.

Maar het is nog steeds veilig om te zeggen dat hi-fi-reproductie in decennia niet veel is veranderd. U kunt nog steeds de nieuwste audiobron aansluiten op een versterker en sprekers die decennia geleden zijn gemaakt en u zult nog steeds genieten van een groot geluid.

Niet zo, als u in plaats van een conventionele versterker een AV-ontvanger hebt gekocht met ingebouwde versterker en verwerking. Dit is een snel bewegende hoek van de wereld van de consumentelektronica, en de levensduur van een apparaat vóór de interfaces en de functionaliteit wordt verouderd, kan vaak slechts een paar jaar worden gemeten.

Tot [Andrew Bolin], dit is weinig zin. Zijn service heeft enkele verdienste, hij heeft een modulaire open-source AV-processor geproduceerd waarin de nadruk ligt op een upgradeabiliteit om de toekomstige ontwikkelingen bij te houden in plaats van bij het presenteren van een zwarte doos aan de gebruiker die op een dag nutteloos wordt gemaakt door het verstrijken van de tijd .

Zijn ontwerp draait om een ​​backplane die dochterkaarten voor individuele functies accepteert, en een Raspberry PI om de computationele zware tillen te doen. Tot nu toe heeft hij een bewijs van concept gemaakt dat HDMI-audio inneemt en S / PDIF-audio uitvoert aan zijn DAC, maar de plannen zijn in de hand voor verdere modules. We kunnen zien dat dit het hub van een zeer behulpzame open-source home home entertainment-systeem zou kunnen worden.

Als je er een maakt, vergeet dan niet om het te verbeteren met ons eigen geluidverbeterde accessoire.

De hackadayprize2017 wordt gesponsord door:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *